Når boligen skal indrettes på SU budget

Indretning af bolig på SU budget

Som studerende i Danmark og generelt, kan det være svært at få pengene til at række til det hele. Mange studerende flytter hjemmefra, og bor på kollegie eller i mindre studieboliger – og derfor står de foran at skal indrette boligen, hvilket kan være en udfordring hvis budgettet ikke rækker til det.

Jeg har selv studeret, og derfor har selv været igennem det – og derfor vil jeg gerne komme med nogle tips og råd, til dig som skal ud og designe din første bolig – og de kommer herunder.

Internettet – her finder du en masse inspiration

Ja det kommer nok ikke som nogen overraskelse, men internettet er altså det perfekte sted at finde  inspiration til indretning af boligen, uanset budget.

Der findes et hav af boligsider som deler ud af deres erfaring og tricks, og ligeledes kan der findes en masse video på Youtube, som fx. denne her:

https://www.youtube.com/watch?v=HJn-JVbmBkw

Det er også på internettet at man kan spare en masse penge på sine bolig produkter. Den nemmeste måde at være sikker på at du får den bedste pris på netop det produkt du søger efter, er ved at bruge en prissammenlignings side, og her vil jeg anbefale at bruge Pricerunner – da de har den største database at søge i. Hos pricerunner.dk kan du b.la. finde produkter som:

Du finde priser på stort set alt i deres database, så det er et godt sted at starte ud.

Loppemarkeder og genbrugsforretninger

Er det perfekte sted at finde efter brugskunst, som man kan bruge til at sætte sit personlige præg på indretningen. Ligeledes kan der spares en masse penge – da der kan være tale om møbler, eller andet fra et dødsbo. Ja man kan ligefrem være heldig at købe noget af høj værdi, uden man umiddelbart lige ved det – denne historie har man hørt et par gange, og du kan jo bare slå op på DR1 og se programmet “Hvad er det værd”, hvis du vil have eksempler på det :)

IKEA – paradis for studerende

De fleste kender jo IKEA – men når nu vi taler om at indrette sin bolig på SU budget, så kommer vi ikke udenom IKEA, den store bolig gigant, som efterhånden findes i alle verdens lande. Her finder du alt til studielejligheden, og priserne er ofte til at overkomme – samtidig med at designet er skandinavisk stilet, som vi er pjattet med i Danmark.

Du finder IKEA’s hjemmeside her.

Gardiner – det kan gøres billigere

Det første man næsten altid køber når man flytter i ny bolig er gardiner, og det kan hurtigt gå hen og blive en dyr omgang, som de fleste SU budgetter ikke kan holde til. Det er måske også derfor at man ofte ser studieboliger uden gardiner overhovedet, eller studieboliger hvor der er lavet noget meget “kreativt” omkring vinduerne, såsom lagner eller sorte plastikposer – hvilket jo ikke ligefrem er den pæneste løsning! :)

Men også gardiner kan nu købes over nettet, da der er dukket flere webshops op, som har gjort det nemt at bestille direkte på de vindue mål man måtte have, og der kan spares rigtig mange penge, sammenlignet med de lokale fysiske gardinbutikker.

Jeg har selv haft god erfaring med at bestille mine gardiner til boligen hos Uniggardin.dk, hvor jeg bestilte nogle mørklægningsgardiner til soveværelset, og de passede perfekt, og indtil nu har jeg været vældig glade for dem.

Man kommer langt med kreativitet

Når du skal indrette på budget, så er kreativitet helt sikkert nøgleordet. Ved at tænke ud af boksen når der skal indrettes og købes møbler og andre nipse ting, til at shine boligen op – kommer man rigtig langt.

Jeg ønsker dig en rigtig god fornøjelse med indretningen af din bolig – og del gerne dine erfaringer med mig og mine andre besøgende herunder :)

Nova

Min passion er inde for mode, fashion og boligindretning. Og jeg elsker at dele ud af mine ideer og viden, så du også kan få glæde af dem! :)