Mode og standarder – hvad har det lige med hinanden at gøre? Find svaret her

Mode & standarder - derfor er det vigtigt

Her den anden dag faldt jeg over et sjovt indlæg på nettet, der fik mig til at stoppe og tænke. Det der fangede min opmærksomhed var en grafisk slider, hvor man kunne se hverdagen for den almindelige dansker med og uden standarder. Der var taget en masse forskellige situationer fra livet i haven og nogle af de situationer vi befinder os i når vi opholder os der, samt nogle af de aktiviteter vi foretager os udenfor. Du kan se det sjove stykke indhold her.

Det der slog mig da jeg læste det var, om der i virkeligheden ikke også er lige så mange standarder for mode, tøj og design. Jeg besluttede mig derfor for at undersøge hvilke standarder der påvirker modebranchen og det tøj vi putter på kroppen hver dag. Fordi hvis standarder har en betydning for så meget andet i dagligdagen, hvad har mode og standarder så at gøre med hinanden?

Her er hvad jeg fandt ud af

Jeg begyndte min søgen efter informationer på nettet, og fandt hurtigt ud af at der er regler og standarder for snart sagt alt der har med tøj at gøre. Der findes standarder for etiketter og isyninger, intelligente tekstiler, mærkninger, tekstiler og størrelser. Eksempelvis står der i reglerne om mærkning, alt om oprindelse, vedligehold, størrelse, fibersammensætning, sprog andre krav der er til de mærker der sidder i tøjet. Det betyder altså at der ligger et stort arbejde bag, så du nemt kan gå ud og shoppe nyt tøj. Dette gælder især når du skal købe tøj over internettet.

Vi tager det jo faktisk for givet at der er forskellige størrelses standarder, der gør det super nemt at vide præcis hvilket stykke tøj, der passer bedst muligt til netop din krop. Det tænker man ikke videre over når man står nede i prøverummet med en ordentlig stak tøj der skal prøves på.

Så husk det næste gang du skal shoppe. Det er virkelig gjort nemt for dig med standarder. Hurra for det!

Nova

Min passion er inde for mode, fashion og boligindretning. Og jeg elsker at dele ud af mine ideer og viden, så du også kan få glæde af dem! :)