Vinterens mode – det hitter

Så er det atter ved at være vinter. Og hvad er bedre at starte vinteren med, end nogle vaskeægte modetips?

Moden skifter meget. Det kan der ikke være tvivl om. Vinteren er en helt speciel årstid for moden, fordi den ændrer sig radikalt. Vi går fra de varme sommerfarver til de kolde vinterfarver. Og hvorfor gør vi det? Er det en grund til det? Det tager vi et kig på.

Kolde farver om vinteren. Hvorfor det?

Det er der nogle ganske gode grunde til. Dem tager vi et kig på nu.

Vinterens farver er kolde. Ja, det er jo det mest basale – det er de. Moden har altid fulgt årstiderne.

Vores humør ’svinger’ – vi gider ikke at danse rundt i en sommerkjole om vinteren (hvert fald ikke størstedelen af os). Nej, vi vil gerne passe ind – og derfor tager vi kolde farver på. Tænk over det: de fleste vinterjakker er ikke røde eller orange, vel? Nej – de er sorte, hvide eller blå.

Hvad hitter i år?

I de seneste par år, har store vinterjakker været populære. Sådan spår mode-eksperterne, at det ikke bliver i år. Det bliver stadigvæk vinterjakker – vi skal jo ikke fryse – men de bliver mere tætsiddende.

Vinterjakkerne bliver altså ikke de store brede, men de smalle og ’knapt så tykke’ vinterjakker.

Når det kommer til fodtøj, er trenden den samme. Ikke alt for stort fodtøj, men samtidig stort nok til at man kan holde varmen – og dermed rent faktisk kalde det for vinterstøvler.

Generelt set skal man købe det, som man kan lide. Det kan der ikke være nogen tvivl om. Mode-trenden kan man dog bruge til at ’pejle’ sig ind på, hvad der er hot og ’not’ – hvis man nu ikke følger særlig meget med i udviklingen indenfor tøjbranchen. I dag findes der mange sider og ikke mindst webshops som sælger accessories til kvinder – hvor man altid kan finde inspiration, så man kan sammensætte den helt rigtige stil, som passer til en. 

Er tøj billigere om vinteren?

Ja og nej. Generelt er tøj lidt billigere om vinteren, fordi vi ikke køber lige så meget tøj i vinterhalvåret som i sommerhalvåret (undtagen op til jul, naturligvis). Om sommeren er der dog en masse store tilbud på tøj. De store tilbud og ’udsalgs’ tilbud er der ikke om vinteren. Ikke i samme grad. Om vinteren er de generelle priser blot lavere, hvor priserne om sommeren generelt set er højere – men med flere tilbud.

Er du en tilbudshaj, så slå til om sommeren. Går du ikke efter tilbud, så slå til om vinteren.

Nova

Min passion er inde for mode, fashion og boligindretning. Og jeg elsker at dele ud af mine ideer og viden, så du også kan få glæde af dem! :)